Rápolthy–Daniel kastély

Rápolthy-Daniel

Eladó! Hívjon: 0036 20 999 4254

Land in Romania.com

Térkép

A XVIII. században épült rápolti Rápolthy–Jósika–Daniel kastély befektetőt keres!

A kastély épületegyüttese eredetileg egy főépületből, egy kápolna, illetve malom épületből, valamint egy tufa pincéből állt, melynek fala ma is írott történelmi emlékeket őriz.

Kastély

A kúria Rápolt (Rapoltu Mare) frekventált területén fekszik, 0,6 hektáros, úttal elválasztott telken egy 111 m2-es melléképülettel (malom), valamint egy 100 méteres belső hosszal rendelkező, "T" alakú tufába vájt pincével (barlang).

Tervrajz és képek

A kastély épület kőből és téglából készült, de végül nem lett teljesen befejezve. Az 1700-as években készült nagyméretű pince egyedi klímája, valamint átmérője miatt kiválóan alkalmas borospincének, illetve vendéglátóipari felhasználásra. A barlang feletti kisméretű dombon mediterrán fenyőfélék találhatók és kiváló kilátást nyújt a környékbeli tájra.

A telek egyedi tulajdonsága, hogy az előző rendszer idején kettéválasztották egy úttal, amit a rápolti kastélykert kőből és téglából készült óriási kapuja hidal át. A Rápolthy-Dániel birtok a környék egyik legjelentősebb nevezetessége, többek között a Wikipedia.ro is külön oldalt szentelt az ingatlannak: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ansamblul_conacului_Daniel_din_Rapoltu_Mare . Továbbá a magyar Wikipédia cikkében is említést tesznek a birtokról, mint Nagy Rápolt nevezetességéről: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyr%C3%A1polt

Látkép
Kastély 01
Kastély 02
Kastély 03
Kastély 04

Hívjon: 0036 20 999 4254 vagy vagy írjon E-mailt: laszlolevel { at } gmail.com

Copyright 2012 - Land in Romania.com